30 Nisan 2014 Çarşamba

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE



CEVİZLİ, TARÇINLI,ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE

       Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?

       Bu tarif Time Out dergisinin aralık sayısı ile birlikte yayımlanan bir kitapçıktan...Kitapçığın adı 'Kahveyle yenebilecek en güzel 15 tarif'.Tarifin sahibi Elif Percin Poyraz.Aynı zamanda bu tarif Starbucks kurabiye yarışmasından da ödüllü...O derece yani:)

      Dışı sert içi yumuşak, ağza çikolata ve ceviz parçacıklarının geldiği muazzam tarçın tadının hissedildiği bu tarif bence denenmeli.Bir bardak soğuk süt ya da sıcak bir kahveyle harika oluyor...






Malzemeler:

2 yumurta sarısı
150 gr tereyağı 
100 gr pudra şekeri (1 çay bardağı)
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı tarçın
300 gr un
  50 gr çikolata damlası
100 gr iri kıyılmış ceviz (ben biraz da fındık parçaları ekledim.)


Hazırlanışı:

1- Karıştırma kabına şeker ve yumurta sarılarını alın.Tel çırpıcı yardımı ile hafifçe çırpın.Oda sıcaklığındaki tereyağı, su ve vanilya özütünü ekleyin.Karıştırın.

2- Kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın.

3- Elenmiş ununuzu yavaş yavaş ekleyin ve elinize yapışmayacak kıvamda hamur yoğurun.Hamur şekil verilecek kıvamda olmalı.Ne sert ne yumuşak...

4- Çikolata parçalarını ve iri kıyılmış cevizi şimdi ekleyebilirsiniz.Bu aşamada hamuru çok karıştırmamalısınız çünkü çikolata parçaları elinizin sıcaklığı ile eriyebilir.Çabucak karıştırın ve hamuru ikiye bölün.5-6 cm çapında  silindir yapın.

5- Silindir hamurları buzdolabında 30 dakika bekletin.

6-Bu aşamada fırınınızı açıp önceden ısıtın.Sonra hamurları çıkarıp 3 cm genişliğinde verev ya da düz dilimler keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

7- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.



Afiyet olsun
Soru ve sipariş için:
bernisbayram@yahoo.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)