30 Mayıs 2014 Cuma

ÇUBUKTA SPİRAL (SARMAL) KURABİYE





     Çocuğunuzun okul etkinliği için çok uygun ve çocukların bayılarak yiyeceği eğlenceli çubukta kurabiyeler.

     Ben kurabiye çubuğu ile hazırladım ama yoksa çöp şiş çubukları ya da kürdan da kullanabilirsiniz.

     Bir de size bilindik bir kurabiye hikayesi yazasım geldi:)


Büyük bir hava meydanın bekleme salonunda, genç bir bayan uçağına binmek üzere bekliyordu.

Uçağın hareketine saatler olduğu için zaman geçirmek için bir kitap ve bir paket küçük kurabiye satın aldı.
Dinlenmek ve kitabını okumak için, VIP salonundaki bir koltuğa yerleşti.
Kurabiye paketinin durduğu sehpanın yanındaki koltuğa bir adam oturdu.
Dergisini açık okumaya başladı.
Genç kadın ilk kurabiyesini aldı 
Adamda bir tane aldı
Bayan çok rahatsız hissetti kendisini ve sinir bir şey! Havamda olsaydım, bu cüretinden dolayı onu yumruklardım! diye düşündü.
Bayan bir kurabiye alıyor. Adamda bir tane alıyordu. Çıldıracak gibiydi bayan.
Ama olay çıkarmak istemiyordu
Nihayet son kurabiye kalınca

Kadın:

Bu küstah adam şimdi ne yapacak;? diye düşündü.
Adam son kurabiyeyi aldı; onu ikiye böldü ve bir parçayı kadına verdi
Aaaa! bu kadarı da fazla!
Çok öfkelenmişti şimdi
Kadın sinir içinde kitabını ve diğer şeylerini alıp bir fırtına gibi giriş salonuna oradan da uçağın içine yöneldi.
Uçaktaki koltuğuna oturdu.
Gözlüğünü almak için çantasını açtı.
Ne görsün?
Kurabiye paketi açılmamış orada duruyordu.
Çok utandı çok büyük bir yanlış yaptığını anladı kurabiyelerin paketini hiç açmadan çantasına koyduğun unutmuştu.
Oysaki adam kendi kurabiyelerini hiç sinirlenmeden yüksünmeden kadınla paylaşmıştı.
Kadın ise kurabiyelerinin paylaşıldığını düşünerek çok sinirlenmişti.
Şimdi bu durumu telafi şansı yoktu.
Özür dileme olanağı kalmamıştı.

Telafi edemeyeceğiniz dört durum vardır: 

1 TAŞ;. Atıldıktan sonra! 
2 SÖZ; Ağızdan çıktıktan sonra! 
3 FIRSAT ;Kaçtıktan sonra! 
4 ZAMAN; Geçtikten sonra! 

ALINTIDIR.




Malzemeler:
1 yumurta
150 gr tereyağı  (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
isterseniz 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı zencefil.
2-3 su bardağı un




Hazırlanışı:
1- Pudra şekeri ve tereyağı mikserle azıcık çırpın.

2- Yumurta, nişasta kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun.Unu azar azar ekleyin.Hamurunuz daha yumuşakken  1/4 ünü ayırın ve kakaolu kısmı yapmak üzere kenarda bekletin.Beyaz hamura kalan unu ekleyip yoğurun.


     Kenarda bekleyen hamura 2 yemek kaşığı kakao dökün ve yoğurun.


     Eğer tüm tüm hamuru yoğurduktan sonra birazını ayırıp kakao eklerseniz hamurunuz sert olur, şekil verirken zorlanırsınız ve daha da önemlisi kakaolu kısım pişerken çatlayabilir.


3- İki hamuru da buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.(süre uzarsa açarken zorlanırsınız.)


4- Beyaz hamuru  hafif un serpilmiş tezgahta merdane ile ince açın. Başka bir yerde kakaolu hamuru da ince açın. Beyazın üzerine kakaoluyu dikkatlice koyun.Kenarları bozuk olmuşsa sorun değil, kesersiniz.Rulo pasta yapar gibi geniş uçtan başlayarak sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin ki kesmesi kolay olsun.


5- Dolaptan çıkarıp 1 parmak kalınlığında kesin.Ortasından tahta çubukları yarıya kadar takın.Fırına sürün.


6- 180 derecede 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirin.


Afiyet olsun...





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)