23 Ekim 2014 Perşembe

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE



                           



   Selamun aleykum,

   Eğer kek tadında kurabiyeleri seviyorsanız bu tarifi beğeneceksiniz.Dışı sert içi kek gibi yumuşak oluyor.

   Doğruyu söylemek gerekirse bu kurabiyeye bayılmadım ama ikram ettiğim misafirlerim hem dış görüntüsünü hem tadını çok sevdiler, bu yüzden paylaşayım istedim.

   Çok önemli bir ayrıntı hamurunuz çok cıvık olmalı.Ele yapışacak kadar cıvık.Zaten elle hamuru yoğurmayın.Kaşıkla karıştırıp buzdolabına koyun ve yarım saat kadar dolapta bekletin ki sertleşsin ve şekil vermesi kolay olsun.

 Diğer önemli ayrıntı bolca pudra şekerine bulamanız gerektiği.Pudra şekeri az olursa pişerken erir ve yukarıdaki görüntü olmaz.

  Son olarak 10 dakika pişmeleri için yeterli.Fazla pişirirseniz kururlar.Fırından çıktıkları zaman yumuşak olup, soğudukça sertleşiyorlar.

   Bu tariften 28-30 adet kurabiye çıkıyor.





Malzemeler:
1,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
25 gr kakao
2 yemek kaşığı süt
yarım paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı un

Üzeri için:
Bulamak için bol pudra şekeri

Hazırlanışı:
1- Şekeri ve yumurtayı çırpın.Tereyağı ve sütü ekleyin.Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.Kaşıkla ya da spatula ile karıştırın.(elle yoğurmayın)Hamur ele yağışan cıvık bir hamur olacak.Hazırladığınız hamuru yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin ki sertleşsin, şekil vermesi kolay olsun.

2- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp bolca pudra şekerine bulayın.Kurabiyelerinizi çok yayvan yapmayın, zaten bir parça yayılıyorlar.

3- Fırında 10 dakika da pişiyor.Çok pişirmeyin kurur.Fırından çıktığında yumuşak olsa da soğuyunca sertleşiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)