16 Ekim 2014 Perşembe

ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE




   Esselamu aleyküm;
   Bu kurabiyeleri dün misafirlerime ikram edip tarifi çok sorulunca, bugün sizlerin beğenisine de sunmak istedim.Yapımı gayet kolay, kıtır kıtır bisküvi kıvamında bir kurabiye.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Ben marketlerde satılan glazürden kullandım.Çikolata eritebilir soğuyunca kullanabilir, marmelat ile süsleyebilirsiniz.Ya da süslemeden de olur.:)

   Fazla yaptınız ve arttıysa bir buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atabilir, sonra cheesecake tabanı olarak kullanabilirsiniz...

   Pişirirken top şeklinde yapın çünkü yayılıyorlar.Bir de 10 dakika sonunda fırından çıkarınca yumuşak oluyor, soğudukça sertleşip bisküvi kıvamına geliyorlar panik yok.



                                                       
Malzemeler: 125 gr tereyağı(oda ısısında yumuşamış)
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
yarım çay bardağı kakao

Hazırlanışı:
1- Yumuşamış tereyağı ve şekeri karıştırma kabına koyun ve 5 dakika kadar çırpın.

2- Kakao, un,karbonat ve tuzu başka bir kaba eleyip şöyle bir karıştırın.Bu unlu karışımı şekerli karışıma ekleyin.Yoğurun.Hamurunuzu 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

3- Süre dolunca fırınınızı 180 derecede ısıtın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve ortasına hafifçe bastırıp yağlı kağıt serili (ya da yağlanmış) fırın tepsisine dizin.Yayılacakları için aralarında mesafe bırakmayı unutmayın.

4- 10 dakika pişirin.Fırından çıktığında yumuşak olacak soğuyunca sertleşiyor endişelenmeyin.Soğuduklarında glazür ya da marmelat ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)