14 Mayıs 2015 Perşembe

CAKE POPS (POP KEK) TARİFİ -1-






   Çocukların bayılarak yediği bir atıştırmalık bu.İtiraf etmeliyim ki bende çok seviyorum.

   Aşağıdaki tarifi denemek yerine kendi pişirdiğiniz herhangi bir keki de kullanabilir ya da hazır kek bile kullanabilirsiniz.Buradaki önemli olan nokta kekin çok nemli olması.Kuru kek ile hazırlandığında pek güzel olmuyor.

   Çocuk misafirler için müthiş bir ikram olacak bu pop keklerin kolay yolu da var.Zamanınız yok ya da mutfağı sevmiyorsanız ama bu sevimli toplardan yemek de istiyorsanız marketten kakaolu keklerden alın. (yuvarlak pasta tabanı değil, baton olanlar var ya ondan.) içine biraz sıvı krema (krem şanti değil)ekleyin.Yoğurun.Küçük top şekli verin.Buzdolabında bekletin.1 saat kadar sonra çıkarın pop kek çubuğunu (dondurma çubuğu da olur.)önce çikolataya batırın sonra top keke.Sıvayın bir güzel çikolata ile.istediğiniz şeker ve süs ile süsleyin.Fazlalıklarını alıp bir su bardağına birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin ve buzdolabında soğutun.İşte bu kadar...(Çikolata da eritemem derseniz markette çikolatalı soslardan kullanabilirsiniz.:)

   Kreması için 2 seçenek var.Çikolatayı benmari eritip direkte kekleri batırabilir ya da 
çikolata, krem peynir, tereyağı ve pudra şekeri ile krema hazırlayabilirsiniz.

   Buzdolabında 2-3 gün aynı tazelikte duruyor.Kullandığınız çikolata iyi kalite olursa dolapta terleme yapmadan daha uzun süre durur.




50-60 Adet için:
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
1,5 bardak un
yarım su bardağı kakao (50 gr)
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket taze krema (200 ml)
3/4 su bardağı süt  
Yarım su bardağı zeytinyağ (ya da sıvı yağ)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Süslemesi için:
Çikolata (tercihen % 54 ve üzeri kakao oranı)
File badem, fıstık, sprinkles,şekerlemeler...







Hazırlanışı:
1- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

2-Un, kabartma tozu,kakao ve tuzu bir kaba eleyin.Kaşıkla alt üst edin.

3-Şeker ve yumurtaları çırpın.Taze krema, sıvı yağ ve sütü  ekleyin.Vanilya özütünü ekleyin.

4- Kuru malzemeleri ıslak malzemelere bir kaç hamlede ekleyip karıştırın.Çok çırpmayın, Malzemelerin birbirine karışması yeterli.

5- Kalıbı yağlayıp ve kakao serpin.

6- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.


7- Soğuması için kenarda bekletin.

8- Kek soğuyunca derin bir kaseye elinizle ufalayın.Üzerine biraz sıvı krema ekleyin ve nazik hareketler ile yoğurun.Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tabağa dizin.Sertleşmesi için yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

Süslemesi:

1- Çikolatayı benmari usulü eritin.(%54 kakao oranına sahip çikolata kullandım. Tamamen bitter ya da bitter ve sütlü karıştırıp kullanabilirsiniz.)

2- Kek çubuklarının bir ucunu eriyen çikolataya batırın ve sonra pop keke batırın.(çubuğa yapışıp düşmesin diye).

3- Pop keklerin çubuğundan tutarak çikolataya batırın ve üzerindeki fazlalıkları hafifçe silkeyin/sıyırın.İstediğiniz süsleme malzemesini serpiştirin.

4- Birbirlerine değmeyecek şekilde bardağa yerleştirip strafora da saplayabilirsiniz.) sertleşmesi için buz dolabına kaldırın.


Afiyet olsun

Öneri ve sipariş için:
bernisbayram@yahoo.com   

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)