11 Mayıs 2015 Pazartesi

GRAHAM KRAKER (TARÇINLI BİSKÜVİ)





   Graham krakeri
   Pek çok yabancı tarifte cheesecake tabanı (crust) olarak kullanılan bu krakerler aynı zamanda hafif atıştırmalık olarak da tüketilmeye uygun..Diyet yapanlar ve içinde katkı, koruyucu falan bulunmadığından çocuklar içinde gayet güzel.Şeker yerine pekmez ya da bal kullanılabilir.

   Bu bisküvilerde hiç yumurta kullanılmıyor.Buna rağmen düşünülenin aksine hamur oldukça kolay toparlanıyor.Orjinalinde Graham unu denilen normal undan daha iri taneli tam buğday unu kullanılarak pişiriliyor (nereden bulayım Graham ununu şimdi?) fakat tam buğday unu ile de güzel oluyor.Hatta lif oranını arttırmak isterseniz buğday ruşeymi,kepek unu vs de eklenebilir.

   Adını 1830 'lu yıllarda bu bisküviyi üretmeye başlayan 'Evangelist Papaz Sylvester Graham' dan alıyormuş.

   Kurabiyelerinizi 1-2 hafta boyunca ağzı kapalı bir kavanozda saklayabilirsiniz.
Daha sonra cheesecake tabanı olarak kullanmak içinse buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuda aylarca muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Martha Steward'dan uyarlanmıştır.




Malzemeler:
1- 1/2 su bardağı un
1 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı buğday ruşeymi (kullanmasanız da olur)
1/2 tatlı  kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı tereyağı oda sıcaklığında (200 gram)
3/4 su bardağı esmer toz şeker
2 yemek kaşığı gerçek bal



Hazırlanışı:
1- Unlar, tuz, karbonat ve tarçını ayrı bir kaba eleyin. Şeker, bal ve tereyağını karıştırma kabına alıp çırpın.Sıvılar iyice çırpılınca unlu karışımı ekleyip yoğurmaya başlayın.
Hamur için yukarıdaki malzemeler tam geliyor ama olur da cıvık olursa biraz un ekleyebilir ya da tersi olursa az süt ile açabilirsiniz.

2- Hamuru top yapıp stretch filme sarıp buzdolabında 20-25 dakika kadar bekletin.(Daha kolay şekillendirmek için dolaba koyuyoruz, zamanınız yoksa buzdolabında bekletmeden de oluyor.)Çıkarınca önce fırını ısıtmaya başlayın. 

3- Un serpilmiş tezgahta hamuru açıp kalıp ile veya tırtıklı hamur kesicisi ile kesin.Yağlı kağıt serili tepsiye alıp üzerine çatalla delikler açın ve ısıttığınız fırına sürün. 


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)