11 Haziran 2015 Perşembe

FISTIKLI VE DAMLA ÇİKOLATALI BİSKÜVİ ÇUBUKLARI




  Müptelası olduğum bisküviler... Aşağıdaki ölçülerden 2 tepsi bisküvi çıkıyor ve 2.gün dolmadan hepsi bitiyor.Çayın, kahvenin yanında kıtır kıtır atıştırmalık isteyenlere.
Bir de fıstıklısını denedim.

  Resimlerdeki bisküvi çubukları birbirine yapışık şekilde dursa da kesme çizgilerinden kolayca ayrılıyorlar...Kapaklı kavanozda 1 hafta tazeliğini koruyor.



Malzemeler:
1/2 su bardağı zeytinyağ (ya da sıvı yağ)
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı esmer toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1- 1/2 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı damla çikolata (yarısı hamurun içine yarısı hamuru açtıktan sonra üzerine)Miktar isteğe göre artırılıp azaltılabilir.
1 su bardağı dövülmüş fıstık


Hazırlanışı:
1-  Toz şekerleri ve yumurtaları çırpın.

2- Damla çikolata dışındaki tüm malzemeleri şekerli karışımın üzerine ekleyip yoğurun.Unu yavaş yavaş ve eleyerek ilave edin.Unu fazla koyarsanız hamuru toparlaması çok güç olabilir.Bu yüzden azar azar eklenmeli.(Yine de olur da topaklanırsa azıcık ılık süt ile toparlanabilir.)

3- Damla çikolatanın ve dövülmüş fıstıkların yarım su bardaklık kısmını elinizin sıcaklığı ile erimemesi için hamuru toparladıktan sonra ekleyin.Hamuru daha kolay açabilmek için 2 ye ayırın.1.kısmı tezgaha serili yağlı kağıdın üzerine koyun.Üzerine 1 yağlı kağıt daha koyup merdane ya da oklava ile açın.Kıtır olabilmesi için hamurun ince açılması gerek. 

4- Üstteki yağlı kağıdı kaldırın.Kalan damla çikolata ve fıstıkların yarısını bu hamura serpip yapışması için hamurun üzerinden hafifçe merdane ile geçin.Yağlı kağıdı dikkatlice kaldırıp çok bastırmadan (kağıt yırtılmasın) şeritler halinde kesin.Araları ayrılmadıysa sorun yok.Fırından çıkar çıkmaz sıcakken elinizle kolayca ayırabilir istediğini şekli verebilirsiniz.Yağlı kağıdı kaldırıp tepsiye yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırına yerleştirin.

5- Aynı işlemleri kalan hamur içinde yapın:) 170 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.Gevrek olması için biraz daha fazla pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun

Sipariş ve sorularınız için:
bernisbayram@yahoo.com a yazabilirsiniz:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)