11 Temmuz 2015 Cumartesi

KARADUT REÇELİ





   Böğürtlen reçeli de diğer reçeller gibi yapılıyor aslında.Eğer uzun süre sonra yiyecekseniz ocaktan alınca, sıcakken kuru bir kavanoza doldurun, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.Bir gece bu şekilde kıpırdatmadan bekletin.Ertesi gün sızıntı yoksa hava almıyordur.Dışarıda uzun süre dayanır.
   Hemen tüketecekseniz zaten buzdolabına koymanız yeterli.

    Ben reçel hazırlarken hep güneşte bekletirim.O zaman daha az kaynatırım reçeli.Güneş hem daha parlak ve güzel bir renk veriyor hem de ocakta çok pişirip meyvenin dağılmasını ve koyu renk olmasını önlüyor.



Malzemeler:
1 kg karadut
3 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 4 sb ekleyin)
1 yemek kaşığı limon suyu (ya da 1 çay kaşığı limon tuzu)
1 çay bardağı su

Hazırlanışı:
1- Karadutları yıkayıp tencereye alın ve üzerine şekeri döküp kendi suyunu bırakması için  6-7 saat kadar (akşamdan sabaha gibi) bekletin.

2- Süre sonunda tencereyi ocağa alın.Karadut diğer pek çok meyve gibi bolca su bırakmıyor.Bu sebeple 1 çay bardağı suyu da ekleyin.Hafifçe tahta kaşıkla karıştırın.Üzerinde biriken köpükleri alın.

3- Kıvam almaya başlayınca limon suyunu da ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Böğürtlen reçeli ilk sulu gibi görünse de bekledikçe koyulaşıyor, bu yüzden fazla pişirmezseniz iyi olur.

4- Ben güneşte 2 gün beklettim ama bu imkanınız yoksa ve kısa sürede tüketecekseniz buzdolabına kaldırabilirsiniz.Uzun süre bekleyecekse reçel sıcakken kuru bir kavanoza doldurup, kapağını kapatıp ters çevirin, 1 gece bu şekilde bekletip vakumlanmasını sağlayın.Sonra güneş almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)