18 Ağustos 2015 Salı

ÇİKOLATALI VİŞNELİ PASTA






      Çikolatalı vişneli pasta
      Asla hayır denilemeyecek bir tat.Çikolatalı,vişneli enfes pasta.Pasta pandispanya hamuru 
ile de hazırlanabilirdi.Ancak bu kek tarifini çok sevdiğimden ve sık sık pişirdiğimden bir de   krema ile denemek istedim.

     Çikolatalı bu kek muhteşem.Denemediyseniz deneyiniz:)
     Kahve tadı hiç hissedilmiyor...



Malzemeler:
220 gr. toz şeker (1 sb+ 1/3 sb)
180 gr. un    (1 sb+ 1 su bardağından 1 parmak eksik)
50 gr. kakao (yarım sb)
1/2 çay kaşığı tuz
1paket kabartma tozu
200 ml buttermilk (ya da taze krema) 
200 ml americano (ya da filtre) 
75   ml.zeytinyağı ya da sıvıyağ (Yarım sb)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özü

Kreması:
150 gr.bitter çikolata
150 gr.sütlü çikolata
200 ml sıvı krema

Arası için:
1 su bardağı vişne reçeli
Yarım su bardağı süt (ıslatmak için)

Hazırlanışı:
1- Kahveyi sıcak su ile hazırlayıp kenarda soğuması için bekletin.

2- Şeker, buttermilk ya da taze krema, sıvı yağ, yumurtalar ve ılıyan kahveyi (sıcak olmamalı) karıştırma kabında çırpın.Vanilya özütünü ekleyin.

3- Un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyin.Kaşıkla malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın.

4- Kuru malzemeleri ıslak malzemelere bir kaç hamlede ekleyip karıştırın.Çok çırpmayın, Malzemelerin birbirine karışması yeterli.Kalıbı yağlayıp, kakao eleyin.Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.

5- Kek pişerken benmari usulü çikolataları eritin.Eriyince kenara alın ve kremayı ilave edip 
çırpın.Çok çırpmayın yoksa kremanız pütürlü olabilir.Çikolata ve krema birleşince     
karıştırmayı bırakın.

6- Kekinizi ortadan ikiye kesin.Kaşık ya da fırça ile pastayı süt ile hafifçe ıslatın.Çikolatalı kremayı sürün.Vişne reçelinden serpiştirin.İkinci parçayı kapatın.Artan çikolatalı krema ile sıvayın.buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)