21 Aralık 2015 Pazartesi

FINDIKLI MARMELATLI KURABİYE







FINDIKLI MARMELATLI KURABİYE

   Bu kurabiyeler ağızda dağılacak kadar kırılgan ancak elinizde parçalanmayacak kadar da sert.Fındık tadı buram buram hissediliyor.Çok lezzetliler.Dilerseniz yuvarlak yapıp ortasına marmelat koymayabilirsiniz.Şeker miktarı az gibi görünse de aslında yeterli geliyor.

Deneyip paylaşır mısınız?




Malzemeler:
1 su bardağı un (140 gr.)
140 gr.fındık
1/4 su bardağı şeker 
125 gr.tereyağı
1/3 su bardağı marmelat (ben dut kullandım)

Hazırlanışı:
1- Fındıkları 1 kaşık şeker ile birlikte mutfak robotunda neredeyse un haline gelene dek çekin.Bir kaba aktarıp unla birlikte harmanlayın ve kenarda bekletin.

2- Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı ve şekerin geri kalanını 5 dakika boyunca çırpın.Azar azar un ve fındıklı karışımdan ilave edip birbirine karışana dek çırpmaya devam edin.Tamamen karıştıktan sonra hamuru 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.

3- Yarım saat sonra hamuru dolaptan çıkarıp yuvarlamaya başlayın.Hamurdan 25 adet top kurabiye çıkacak.Hamurdan küçük toplar yapıp buzluğa sığacak bir tepsiye dizin.Ortalarına parmağınızla boşluk açın.(marmelat için.) 10-15 dakika dondurucuda bekletin.Bu esnada fırını ısıtmaya başlayın.

4- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri taşıyın.180 derece fırında kurabiyeleri 15 dakika kadar pişirin.Fırından çıkardığınız kurabiyeler oda sıcaklığına geldikten sonra ortadaki boşluğa istediğiniz marmeladı bir çay kaşığı yardımı ile koyup servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)