1 Eylül 2016 Perşembe

KURU İNCİR TATLISI





KURU İNCİR TATLISI


Malzemeler:
1 kg kuru incir
150 gr ceviz içi
1,5 bardak su
2 su bardağı toz şeker
1 tane kabuk tarçın

Hazırlanışı:
1- Kuru incirlerinizi tamamen birbirinden ayırmadan ortadan ikiye bölün.

2- Ilık suyun (süt de olur) içinde 15 dakika kadar bekletin.Sudan çıkarın ve içlerine ceviz parçalarını yerleştirin, ağızlarını kapatın.

3- Yayvan bir tencereye incirleri dizin.2 su bardağı şekeri üzerine dökün.Kabuk tarçını da tencereye atın.1,5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

4- 20-25 dakika sonra kıvam alınca ocaktan alın.Soğuyunca kaymakla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)