28 Eylül 2016 Çarşamba

ŞAMBALİ (ŞAM TATLISI)





 ŞAMBALİ (ŞAM TATLISI)

Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı süt
2,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya özü

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
1- Önce şerbeti hazırlıyoruz.Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın, Kıvamı olunca ocaktan alıp ılımaya bırakın.

2- Yoğurt, süt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.İrmik ve toz şekeri de ilave edin.Kabartma tozu, ve eleyerek unu ekleyin.Rendelediğiniz limon kabuğunu ve vanilya özünü de ekleyip iyice karıştırın.

3- Orta büyüklükteki bir fırın kabını yağlayın.Hamuru boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin.Üzerine düzenli bir şekilde fıstıklar batırın. (Fırın kabının yarısı boş kalsın, çünkü hamur kabarıyor.)

4- Önceden 180 derece ısıttığınız fırında ,üzeri pembeleşene dek pişirin.

5- Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin.Ilıyınca ılımış olan şerbeti gezdirin.Şerbetin iyice çekmesi için 3-5 saat bekleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)