6 Mart 2015 Cuma

KARNIYARIK POĞAÇA (MAYALI)





   Karnıyarık Poğaça

   Selamun aleykum;
   Bildiğimiz mayalı hamurdan yapılan poğaçanın karnıyarık versiyonu gibi.İçine istediğiniz malzeme eklenebilir.Bu kadar:)





Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardğı zeytişnyağ (ya da sıvı yağ)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya  (ya da 21 gr yaş maya)
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
4 su bardağı un

İç harcı:
Haşlanmış patates, maydonoz ya da çökelek veya peynir Size kalmış.





Hazırlanışı:
1- Yaş ya da kuru maya kullanacaksanız ılık sütün içine mayayı atıp 5 dakika kadar çözünmesi için bekletin.(Bekletmesenizde oluyor ancak bekleyince daha puf kabaran poğçalarınız olur.)

2- Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabınma alın.Mayalı sütü de ekleyin.Şöyle bir karıştırıp malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.Eleyerek ve azar azar unu ilave edin.Yumuşak ama ele yağışmayan hamur yoğurun.Hala elinize yapışır durumdayken un ekleyemeyi bırakıp 10 dakika kadar yoğurun.

3- Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 1 saat ılık bir yerde bekletin.Bu arada iç malzemenizi hazırlayabilirsiniz.

4- Sür sonunda  hamur 2 katına çıkmış olmalı.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle oval şekil verin.Uuzn olan 2 tarafından bıçakla çizik atın.Ortasına iç malzemeden koyun.Önce üstteki ucu aşağıya, sonra alttaki ucu üst kısma doğru çekip birleştirin.Kenarlarında açıklık var mı diye kontrol edin ki ,iç malzeme dışarı taşmasın.

5- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra yavaş hareketlerle yumurta sarısını çırpıp sürün.Tepsi mayası içn yarım saat daha bekletin ve 175-180 derece fırına sürüp 15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)