18 Kasım 2015 Çarşamba

HAŞHAŞLI TATLI





HAŞHAŞLI TATLI
   Yapımı kolay, lezzetli,hafif ve ağza çıtır çıtır haşhaşların geldiği bir tatlı.Misafirleriniz geldiğinde zahmetsizce ve denk düşmeme olasılığı olmayan bir tatlı istiyorsanız deneyin derim...Aşağıdaki tarif normal boy yuvarlak borcama tam oluyor.



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağ (ya da sıvı yağ)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özü

Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:
1- Yumurta ve toz şekeri çırpın.Yağ ve yoğurdu ilave edin.

2- Haşhaş, un, irmik kabartma tozları ve vanilyayı da ekleyip biraz çırpın.

3- Yağladığınız kalıba dökün.Yuvarlak borcam için bu ölçü tam geliyor.180 derecelik fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.(20-25 dakika)

4- Küçük bir tencereye şeker ve suyu alın,Kaynayınca limon suyunu da ilave edip altını kapatın.Ilıması için kenarda bekletin.

5- Tatlı fırından çıkınca onu da kenara alıp soğumasını bekleyin.Tatlı soğuyunca ılıyan şerbeti kaşık ile üzerine gezdirerek yedirin.Biraz bekletip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)